top of page
  • Petro Prodani

Popullata Arbereshe ne Mbreterine e Napolit - Viti 1805

Materiali i ketij postimi eshte shkeputur nga libri me titull: "Te dhenat gjeografike-rajonale te Mbreterise se Napolit - Viti 1805". Autor i punimit ishte Lorenzo Giustiniani, nje studjues i degjuar dhe mendje shume dimensionale e kohes.

Titulli origjinal i botimit: "Dizionario geografico ragionato del Regno di Napoli di Lorenzo Giustiniani".
Tabela e meposhtme tregon emrat e vendbanimeve dhe numrin e banoreve te qytezave/fshatrave Arbereshe ne Mbreterine e Napolit, kryesisht ne Kalabri.

Ne vitin 1805 ne Mbreterine e Napolit jetonin perafersisht 10 Milion banore. Prej tyre, 50,470 ishin Albanesi/Arbereshe.

Emri i vendbanimit

Numri i popullates

Abadessa ne Abruzzin e Siperm

210

Aquaformosa ne Kalabrine e Siperme

622

Andali ne Kalabrine e Siperme

700

Barile ne Basilikata

3000

Kampomarino ne Kapitanata

900

Karafa ne Kalabrine e Siperme

680

Karfici ne Kalabrine e Poshteme

724

Kasalnuovo ne Basilikata

864

Kasal di Sanxhiakomo ne Kapitanata

800

Kastellucio e Saurit ne Kapitanata

300

Kastrorexhio ne Kalabrine e Poshteme

350

Kavallerico ne Kalabrine e Poshteme

530

Cerzeto ne Kalabrine e Siperme

500

Cervikato ne Kalabrine e Poshtme

1015

Civita ne Kalabrine e Poshtem

1450

Chieuti ne Kapitanata

5400

Falkonara ne Kalabrine e Poshteme

1550

Fermo ne Kalabrine e Poshteme

1000

Gizzeria ne Kalabrine e Siperme

800

Greci ne Principaten e Siperme

1800

Lungri ne Kalabrine e Siperme

2563

Macchia De'Saracheni ne Kontadon e Molise

690

Marcedusa ne Kalabrine e Poshteme

540

Maschito ne Basilikata

2740

Mongrassano ne Kalabrine e Poshteme

1200

Mormanno ne Kalabrine e Poshteme

5000

Pallagoria ne Kalabrine e Poshteme

560

Porcile ne Kalabrine e Poshteme

560

Portokannone ne Kapitanata

500

Platici ne Kalabrine e Poshteme

600

Sanbiase ne Kontando te Molise

1100

Sandemitre ne Kalabrine e Poshteme

1500

Sanxhiakomo ne Kalabrine e Poshteme

730

Sanxhorxhio ne Korligiano ne Kalabrine e Poshteme

1170

Santasofia ne Kalabrine e Poshteme

1200

Sancosmo ne Kalabrine e Poshteme

600

Sanmartino ne Kalabrine e Poshteme

1100

Sannicolo D'Alto ne Kalabrine e Poshteme

1620

Spexanello ne Kalabrine e Poshteme

1500

Spexano Grande, nje ferme ne Kozenca

1000

Vena e Vogel, nje ferme ne Monteleone

200

Vena e Madhe, nje ferme ne Monteleone

500

Ururi ne Kapitanata

1200

Zagarone ne Kalabrine e Siperme

700

Numri i Arberesheve ne Mbreterine e Napolit - 1805

50,470


67 views

Comments


bottom of page