top of page

I nderuar udhetar i Internetit, ne se tu dha rasti dhe ndalove per disa momemte ketu, te falenderoj per kohen e shpenzuar ne keto faqe. Bie apo s'bie dakord me ato qe lexove kjo eshte nje ceshtje tjeter. Materialet jane mendime personale dhe nuk kane per qellim te ndryshojne mendimin e dikujt tjeter. Deshira ime dhe synimi i materialeve eshte qe c'do kush te shprehe medimin dhe opinionin e tij bazuar ne ato qe mendon, ka mesuar ne jete, ka zbuluar ne leximet e tij apo degjuar nga dikush tjeter. Historia pa historine e pales tjeter eshte "histori e bere vete". Ne se dikush gris nga nje liber nje flete qe si pelqen atehere ai ka shtuar nje faqe me shume ne "Qitapin e Padijes".

Gjithashtu, ne kete faqe do te gjeni perkthime te artikujve/studimeve te bera nga autore te huaj qe mua me kane terhequr vemendjen. Kryesisht jane shkime rreth historise se Shqiperise, Shqiptareve dhe Ballkanit ne pergjithesi. Arsyeja kryesore qe me ka shtyre te perkthej keto shkrime eshte trajtimi i ngushte qe historiografia Shqiptare ju ben temave te rendesishme duke i konsideruar ato si fotografi bardhe e zi. Historia eshte shume me komplekse se interpretimi tabu ...

Petro Prodani

bottom of page